Пошук по сайту:

SpaceX вперше успішно приводнила прискорювач надпотужної ракети

SpaceX вперше успішно приводнила прискорювач надпотужної ракети
SpaceX вперше успішно приводнила прискорювач надпотужної ракети

У четвер, 6 червня, компанія SpaceX здійснила новий випробувальний запуск найбільшої та найбільш потужної ракети-носія в історії – космічної системи Starship. Цього разу компанії Ілона Маска вдалося приводнити прискорювач, що можна вважати великим успіхом для програми.

Трансляція велася в Твітері компанії SpaceX. 

Як можна бачити, перед посадкою прискорювач сповільнився і на якийсь час зависнув над поверхнею води: можна припустити, що він не зазнав значних ушкоджень.

Сам Starship запустили зі "‎Зоряної бази"‎ SpaceX у Південному Техасі. Головним завданням випробування стала демонстрація можливості повернення та повторного використання прискорювача ракети-носія. 

Попередній запуск Starship провели у березні: він виявився часткового вдалим. До цього система виконала два запуски у 2023-му. 

Читайте по темі: Сотні терміналів Starlink заблоковано: SpaceX позбавляє окупантів доступу до інтернету

Starship – що він собою являє 

Starship є повністю багаторазовою двоступінчастою надважкою системою, яка складається з прискорювача Super Heavy і корабля Starship. 

Система призначена для економної доставки вантажів та людей на низьку навколоземну, сонячно-синхронну та геоперехідну орбіти, а також для міжпланетних польотів на Місяць та Марс.

В майбутньому система повинна замінити носії і космічні кораблі від SpaceX, які були розроблені раніше, зокрема, ракету Falcon 9. 

Коментарі:

comments powered by Disqus