Пошук по сайту:

Голос Sky прибрали з ChatGPT через його схожість із голосом Йоганссон у фільмі “Вона”

Голос Sky прибрали з ChatGPT через його схожість із голосом Йоганссон у фільмі “Вона”
Голос Sky прибрали з ChatGPT через його схожість із голосом Йоганссон у фільмі “Вона”

Американська технологічна компанія OpenAI припиняє використовувати голос Sky у чат-боті ChatGPT, оскільки багато користувачів помітили, що він дуже схожий на голос героїні фільму Спайка Джонса “Вона” – штучного інтелекту на ім’я Саманта, озвученого актрисою Скарлетт Йоганссон.

Про це повідомляє АР.

За сюжетом фільму чоловік закохується у штучний інтелект.

Голос під назвою Sky став частиною нової версії чат-бота ChatGPT – GPT-4o, яку OpenAI запустила минулого тижня.

Оновлений чат-бот може відповідати на запитання користувачів, імітуючи розмову в реальному часі.

Читайте по темі: Пошук Google на основі ШІ використовує у 10 разів більше енергії, ніж традиційний пошук

Зв’язок із нею чітко визначив генеральний директор OpenAI Сем Альтман. Відразу після виходу нової версії чат-бота він поділився в соцмережі X однослівним повідомленням: «Вона».

Торік Альтман заявив, що “Вона” є його улюбленим фільмом.

Неймовірна схожість голосів Sky та акторки Скарлетт Йоганссон призвела до активних обговорень у соцмережах. Реагуючи на резонанс, OpenAI напередодні заявила, що в компанії “вважають, що голоси штучного інтелекту не повинні навмисно імітувати характерний голос знаменитості – голос Sky не є імітацією Йоганссон, а належить іншій професійній актрисі озвучування”. Водночас у компанії кажуть, що не можуть розголошувати імена своїх акторів озвучення заради їхньої конфіденційності.

“Ми чули численні запитання про те, як ми обирали голоси для ChatGPT, особливо для Sky. Ми працюємо над тим, щоб призупинити використання Sky, поки ми вирішуємо ці питання», – заявили в OpenAI.

Пізніше Йоганссон розповіла, що Альтман звертався до неї із проханням надати її голос для ChatGPT, але вона відмовилася, передає Variety.  Акторка каже, що почувши, як штучний інтелект говорить голосом, «страшенно схожим на її власний», вона була «шокована і розлючена».

«Ми підтримуємо творчу спільноту і тісно співпрацюємо з індустрією озвучення, щоб переконатися, що зробили правильні кроки для надання ChatGPT голосів. Кожен актор отримує винагороду, що перевищує найвищу ринкову ставку, і це триватиме доти, допоки їхні голоси використовуються в наших продуктах», — заявили напередодні в OpenAI.

За словами представників компанії, OpenAI працювала з провідними кастинг-директорами та режисерами, отримала понад 400 заявок, перш ніж обрати п’ять голосів для чат-бота – Breeze, Cove, Ember, Juniper та Sky.

Коментарі:

comments powered by Disqus