Пошук по сайту:

Meta почне маркувати зображення, створені штучним інтелектом

Meta почне маркувати зображення, створені штучним інтелектом
Meta почне маркувати зображення, створені штучним інтелектом

Корпорація Meta, яка володіє Facebook, Instagram, Threads та WhatsApp почне виявляти та окремо маркувати зображення, згенеровані службами штучного інтелекту інших компаній, в тому числі найбільш поширених, а саме OpenAI та Google.

Ппо це повідомляє Reuters.

Нововведення почне працювати вже у найближчі місяці.

Meta застосовуватиме спеціальні мітки до будь-якого контенту, що створено за допомогою ШІ і який публікується в її сервісах Facebook, Instagram та Threads. Таким чином компанія буде сигналізувати користувачам, що зображення, які в багатьох випадках нагадують справжні фотографії, насправді є цифровими творіннями.

На думку авторів нововведення, воно допоможе запобігти введенню в оману користувачів соціальних мереж та сервісів.

Читайте по темі: Пошук Google на основі ШІ використовує у 10 разів більше енергії, ніж традиційний пошук

В інтерв’ю Reuters президент з глобальних справ Meta Нік Клегг запевнив, що на сьогодні вони вже можуть надійно маркувати зображення, створені штучним інтелектом, відрізняючи їх від інших візуальних творів, але інструменти для маркування аудіо- та відеоконтенту складніші та все ще розробляються. 

Також він повідомив, що Meta почне вимагати від користувачів маркувати власний змінений аудіо- та відеоконтент, якщо його було створення з використанням ШІ, а для порушників Meta застосовуватиме штрафні санкції. Але які саме він не зазначив.

Коментарі:

comments powered by Disqus