Пошук по сайту:

Apple вперше дозволить завантажувати сторонні програми на iPhone

Apple вперше дозволить завантажувати сторонні програми на iPhone
Apple вперше дозволить завантажувати сторонні програми на iPhone

Американська корпорація Apple надасть користувачам iPhone можливість завантажувати додатки зі сторонніх магазинів, а не лише з AppStore.

Послуга буде доступною лише для жителів Європейського Союзу починаючи з березня 2024 року, повідомила прес-служба компанії. 

На такий крок американський технологічний гігант пішов через закон ЄС про цифрові ринки, який регулює діяльність найбільших компаній, які забезпечують доступ до пошукових систем і магазинів застосунків. Зміни набудуть чинності з виходом iOS 17.4 та зруйнують багаторічну монополію App Store на ринку поширення програм для iPhone.

Для того, щоб Apple не звинувачували в монополії, компанія розширить можливості вибору браузера, тому користувачі зможуть відмовитися від фірмового браузера Safari й обрати інший. Щойно Apple схвалить маркетплейс, його можна буде встановити на смартфон. Після цього користувач зможе завантажувати будь-які застосунки, зокрема й ті, що порушують правила App Store.

Розробники програм зможуть інтегрувати альтернативні платіжні системи для внутрішніх покупок. Якщо вони оберуть Apple, то їм треба буде сплачувати комісію в розмірі 3% за оброблення платежів. 

Читайте по темі: Контрабанда iPhone в Україні: 75% техніки Apple продається повз податки

Зазначимо, що закон про цифрові ринки, який був прийнятий в ЄС, покликаний регулювати діяльність найбільших компаній, що займаються забезпеченням доступу до пошукових систем та магазинів застосунків, аби зробити ринок для великих та малих компаній однаково справедливим. Водночас ЄС звинуватив Apple у монополії, адже компанія обмежує користувачів лише своїм магазином. По суті, компанії з більш ніж 45 млн активними користувачами і капіталізацією понад 75 млн євро повинні робити свої програми сумісними з продуктами конкурентів.

Програми для Android уже можна придбати в різноманітних магазинах. Однак у результаті зловмисне програмне забезпечення набагато частіше зустрічається на пристроях Android, ніж на пристроях Apple, зазначає ВВС.

Коментарі:

comments powered by Disqus