Пошук по сайту:

YouTube готує інструменти для виявлення фейкових аудіо та відео

YouTube готує інструменти для виявлення фейкових аудіо та відео
YouTube готує інструменти для виявлення фейкових аудіо та відео

YouTube готує нові інструменти, які дозволять творцям і авторам каналів знаходити фейкові аудіо та відео з ними. Також компанія дасть можливість вирішувати, як контент каналів може бути використаний третіми сторонами, зокрема для навчання ШІ моделей.

Про це пише Межа.

Перш за все, у межах системи Content ID компанія розробляє нову технологію ідентифікації синтетичного співу. Вона дозволить автоматично визначати та керувати згенерованим за допомогою ШІ контентом, який імітує голоси реальних людей. Тестування цієї функції розпочнуть на початку 2025 року.

Другим інструментом є технологія, яка дозволить представникам всіх індустрій, від творців та акторів до музикантів та спортсменів, знаходити та керувати згенерованим за допомогою ШІ контентом, який використовує їхні обличчя.

Також компанія заявляє, що хоча сама використовує контент на платформі для навчання ШІ, це робиться згідно з умовами, на які погоджуються самі творці. Однак у компанії також розуміють, що автори хочуть самі вирішувати, що робити зі своїми відео.

Читайте по темі: Кріштіану Роналду першим на планеті досяг позначки у 1 мільярд підписників у соцмережах

Для того, щоб дати більшу свободу вибору авторам каналів, YouTube готує нові інструменти для налаштування того, як і який контент може використовуватися третіми сторонами, включно з можливістю навчання ШІ.

Коментарі:

comments powered by Disqus