Пошук по сайту:

Іспанія створила цифрову програму, яка перевірятиме вік відвідувачів порносайтів

Іспанія створила цифрову програму, яка перевірятиме вік відвідувачів порносайтів
Іспанія створила цифрову програму, яка перевірятиме вік відвідувачів порносайтів

Уряд Іспанії розробив програму під назвою Cartera Digital Beta («Цифровий гаманець бета»), яка дозволить інтернет-платформам перевіряти, чи є потенційному глядачеві порно 18 і більше років.

Про це повідомляє Politico.

Це нововведення передбачає, що спеціальна програма перевірятиме вік кожного, хто захоче зайти на порносайт. Після перевірки люди отримуватимуть по 30 «порнокредитів» на місяць — ці одиниці надаватимуть доступ до вмісту для дорослих. Ентузіасти зможуть запросити додаткові кредити.

Хоча цей інструмент і критикували за його складність, пише Politico, урядовці вважають, що модель, заснована на кредитах, більш сприятлива для конфіденційності користувачів і гарантує, що їхню онлайн-діяльність відстежити буде нелегко.

Різні інтернет-платформи із вмістом для дорослих зможуть до кінця літа за бажанням встановити цю систему для перевірки віку. Порно-сайти можуть запровадити й інакші методи перевірки віку. Так чи інакше, будь-які платформи з сексуальним вмістом матимуть перевіряти вік інтернет-користувачів, перш ніж ті отримають доступ до контенту. Іспанський уряд наголошує, що в жовтні 2027 року набуде чинності закон Європейського Союзу, який вимагатиме від вебсайтів забороняти неповнолітнім доступ до порнографії.

Читайте по темі: Іспанія переграла Німеччину та стала першим півфіналістом Євро-2024

Згодом цю іспанську програму, ймовірно, замінять системою цифрової ідентифікації ЄС (eIDAS2) — так званим додатком-гаманцем, який дозволяє людям отримувати доступ до різноманітних державних і приватних послуг у всьому блоці.

Коментарі:

comments powered by Disqus