Пошук по сайту:

Virgin Galactic востаннє запустила космоплан VSS Unity із туристами

Virgin Galactic востаннє запустила космоплан VSS Unity із туристами
Virgin Galactic востаннє запустила космоплан VSS Unity із туристами

Компанія американського мільярдера Річарда Бренсона Virgin Galactic 8 червня провела фінальний комерційний запуск космоплана VSS Unity із туристами на борту. Тепер борт знімуть з експлуатації.

Про це пише Space News.

В суботу Virgin Galactic завершила сьомий суборбітальний комерційний рейс VSS Unity та 12-ту місію загалом. У місії Galactic 07 брали участь астронавт-дослідник Тува Атасевер і три приватних пасажири — інженер SpaceX Енді Садхвані, голова будівельної фірми Ірвінг Пергамент та інвестменеджер Джорджіо Маненті. Атасевер протягом польоту встиг поставити три експерименти.

VSS Unity був піднятий на висоту 16 км літаком-носієм з космодрому «Америка» на півдні Нью-Мексико, після чого відстикувався від нього і продовжив самостійний політ звичайною суборбітальною траєкторією на висоту 87,5 км над рівнем моря. Екіпаж був у стані невагомості 5—6 хвилин, після чого космоплан повернувся на злітну смугу. Увесь політ тривав приблизно годину.

Virgin Galactic раніше оголосила про плани згорнути експлуатацію VSS Unity і зосередитися на завершенні робіт над космопланами Delta, більш місткими та дешевими в експлуатації. Випробування заплановані на кінець 2025 року, а перший комерційний запуск — на 2026 рік.

Коментарі:

comments powered by Disqus